Denně připravujeme stravu pro žáky naší školy, žáky SPŠE, zaměstnance SOŠOS, zaměstnance SPŠE a pro cizí strávníky z řad veřejnosti (firmy, maminky na mateřské dovolené a důchodce).

Naši strávníci si mohou vybrat ze dvou druhů připravovaného jídla.

Jídelní lístek je sestavován v souladu s požadavky na plnění“ Spotřebního koše“, který je součástí vyhlášky o školním stravování. Pomůckou při jeho sestavování je také dokument Doporučená pestrost stravy, ke kterému přihlíží také ČŠI. (Česká školní inspekce.)

 

K vaření jsou používány denně pouze čerstvé suroviny, preferujeme místní dodavatele potravin a surovin!!!

Polévky
Polévky se připravují ze základního vývaru, kořenové zeleniny a koření, nikoliv z polotovarů. Na závěr používáme dochucovací prostředky pouze však takové, které neobsahují glutamát. Vzhledem k plnění spotřebního koše zařazujeme častěji zeleninové a luštěninové polévky.

 

Hlavní jídla
Pro přípravu hlavních jídel používáme pouze kvalitní, libové, nejlépe chlazené maso. Pravidelně zařazujeme kuřecí, krůtí, králičí nebo hovězí maso, minimálně 2x do měsíce vaříme ryby.

 

Doplňky a nápoje
Děti dostávají dle skladby jídelního lístku a finančních možností zeleninové saláty, čerstvé ovoce nebo kompoty.

Minimálně 1x do měsíce zařazujeme mléčný výrobek. Pokud dostačuje finanční limit, dostávají strávníci po obědě domácí moučníky nebo cukrovinky.

Jako nápoje jsou podávány ovocné sypané čaje, instantní čaje s vitamíny, vlákninou a jódem, 100% džusy, mošty a minerální vody.

Jídelníček

Alergeny

Vnitřní řád školní jídelny

Přihláška SOŠOS studenti

Přihláška SOŠOS cizí strávníci

Přihláška SPŠE a VOŠ cizí strávníci

Přihláška SPŠE a VOŠ studenti