O naší jídelně

Školní jídelna je součástí subjektu Střední škola obchodu a služeb, Štursova 14, Olomouc a nachazí se v suterénu budovy školy.

Kuchařky připravují denně stravu pro žáky naší školy, žáky SPŠE a VOŠ, zaměstnance SOŠOS, zaměstnance SPŠE a VOŠ a pro cizí strávníky z řad veřejnosti (firmy, maminky na mateřské dovolené a důchodce). Všichni naši strávníci si mohou vybrat ze dvou druhů připravovaných pokrmů.

Zásady pro sestavování jídelního lístku a příprava jídel
Jídelní lístek je sestavován v souladu s požadavky na plnění“ Spotřebního koše“, který je součástí vyhlášky o školním stravování. Pomůckou při jeho sestavování je také dokument Doporučená pestrost stravy, ke kterému přihlíží také Česká školní inspekce. K vaření jsou používány denně pouze čerstvé suroviny, preferujeme místní dodavatele potravin a surovin.

Polévky
Polévky se připravují ze základního vývaru, kořenové zeleniny a koření, nikoliv z polotovarů. Na závěr používáme dochucovací prostředky pouze však takové, které neobsahují glutamát. Vzhledem k plnění spotřebního koše zařazujeme častěji zeleninové a luštěninové polévky obohacené o obilné vložky.
 
Hlavní jídla
Pro přípravu hlavních jídel používáme pouze kvalitní, libové, nejlépe chlazené maso. Pravidelně zařazujeme kuřecí, krůtí, králičí nebo hovězí maso, minimálně 2x do měsíce vaříme ryby.
 
Doplňky a nápoje
Strávníci dostávají dle skladby jídelního lístku a finančních možností zeleninové saláty, čerstvé ovoce nebo kompoty. Minimálně 1x do měsíce zařazujeme mléčný výrobek. Pokud dostačuje finanční limit, dostávají strávníci po obědě domácí moučníky nebo cukrovinky. Pravidelně podáváme ovocné sypané čaje, ovocné nápoje, 100% džusy, mošty a minerální vody.

 

 

Pracovník Funkce Telefon

Pavla Prikertová

Vedoucí školní jídelny

585 200 221

725 462 233

Marcela Krumpolcová Hlavní kuchařka 585 200 221
Alice Švehlová Kuchařka 585 200 221
Vendula Cizlerová Pracovnice provozu 585 200 221
Bohumila Faltýnková

Pracovnice provozu

585 200 221